نصب و راه اندازی آسانسور و پله‌برقی

نصب آسانسور چگونه است؟

نصب آسانسور یکی از مهمترین مراحل در زمینه سرویس و نگهداری آسانسور است. و اگر توسط افراد متخصص انجام نشود و به نکات مهم و ایمنی های لازم نصب توجه نشود، ممکن است پس از مدتی آسانسور دچار مشکل شده و باعث رخ داد حوادث ناگواری شود.

گاهی فرد به هنگام خرید، بهترین نوع آسانسور و قطعات آن را خریداری می کند اما نصب این دستگاه را به افراد غیر متخصص می سپارد و همین امر باعث میشود پس از مدتی آسانسور عملکرد مطلوب خود را از دست بدهد. پس در کنار خرید قطعات با کیفیت به مراحل نصب نیز باید توجه داشت.

برای نصب آسانسور مانند نصب هر وسیله دیگر، باید مراحلی طی شود و به نکاتی نیز توجه شود که در ادامه به بررسی و ذکر تمام این مراحل و نکات خواهیم پرداخت.

عمر آسانسور چقدر باید باشد؟

عمر آسانسور معمولاً بین 20 تا 30 سال است. اما اگر تعمیر و نگهداری منظم و بعداً در چرخه عمر ، نوسازی نسبی بتواند طول عمر را به بیش از 50 سال برساند – و حتی آسانسور را زیبا تر ، ایمن تر ، کم مصرف تر و هوشمندتر کند؟ این مزایا به علاوه صرفه جویی عمده در هزینه برابر با یک برد بزرگ برای مالکان ساختمان است.

نصب آسانسور چگونه است؟

هزینه نصب این دستگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله نوع آسانسور که هیدرولیکی است یا کششی و یا سایر موارد، تعداد توقف های آسانسور، نوع ساختمان که جدید است یا قدیمی و یا چاه آسانسور در آن وجود دارد یا نه، و از این قبیل عوامل.

شرکت های فروش آسانسور با توجه به هزینه شما و نوع ساختمان و سایر موارد برای شما آسانسوری را طراحی، تولید و نصب می­­کنند که در ادامه به نحوه محاسبه هزینه کلی آن خواهیم پرداخت.

اگر شما ساکن یک آپارتمان چند طبقه هستید که برخی از طبقه ها موافق نصب آسانسور و برخی مخالف آن هستند، اگر مجموع مساحت طبقه های موافق نصب از مجموع مساحت طبقه های مخالف بیشتر باشد، مخالفت آنها تاثیری نخواهد داشت و سایر طبقات می­­توانند سهم هزینه نصب را از آن طبقات نیز مطالبه کنند.

فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور

منظور از فضای مورد نیاز برای نصب این دستگاه همان ابعاد و اندازه های چاه آسانسور است که کابین و سیستم آسانسور درون آن قرار می­گیرد.

فضای مورد نیاز برای نصب به طور کلی به چند دسته تقسیم می­شود و بر طبق ابعاد و اندازه های این چند دسته محاسبه می­شود؛

  • فضای مورد نیاز در سطح عمودی یعنی از کف چاه تا سقف چاه آسانسور
  • فضای مورد نیاز در سطح افقی یعنی عرض و عمق چاه آسانسور
  • فضای مورد نیاز برای موتورخانه
    پس برای محاسبه فضای مورد نیاز برای نصب، هر یک از این موارد باید محاسبه شوند تا ابعاد فضای مطلوب بدست آید.

هر کدام از این موارد نیز با توجه به عوامل مختلفی بررسی و محاسبه می­شوند؛

مثلا در مورد اول یعنی محاسبه فضای مورد نیاز در مقطع عمودی به چند عامل باید توجه شود؛ از جمله طول مسیر حرکت آسانسور یعنی طول مسیری که آسانسور از پایین ترین نقطه تا بالاترین نقطه باید طی کند، و محاسبه فضای مورد نیاز برای جان پناه سرویس کار و همچنین محاسبه فضای مورد نیاز برای نصب لوازم جانبی.

یا در مورد دوم یعنی محاسبه فضای مورد نیاز در مقطع افقی سه عامل بر اندازه عمق چاه تاثیر گذار است؛ از جمله عمق کابین، فضای اشغال شده توسط درب آسانسور( که با توجه به نوع درب این فضا متغیر می­شود)، فضای مورد نیاز برای وزنه.

و سه عامل نیز بر اندازه عرض چاه تاثیر گذار است: فضای مورد نیاز برای نصب ریل ها، عرض کابین آسانسور، نوع درب آسانسور و عرض آن.

شرکت های فروش آسانسور با توجه به هزینه شما و نوع ساختمان و سایر موارد برای شما آسانسوری را طراحی، تولید و نصب می­­کنند که در ادامه به نحوه محاسبه هزینه کلی آن خواهیم پرداخت.

اگر شما ساکن یک آپارتمان چند طبقه هستید که برخی از طبقه ها موافق نصب آسانسور و برخی مخالف آن هستند، اگر مجموع مساحت طبقه های موافق نصب از مجموع مساحت طبقه های مخالف بیشتر باشد، مخالفت آنها تاثیری نخواهد داشت و سایر طبقات می­­توانند سهم هزینه نصب را از آن طبقات نیز مطالبه کنند.

قیمت نصب آسانسور

قیمت نصب آسانسور با توجه به مدل آسانسور و قطعات آن متفاوت است. مثلا اگر شما آسانسور دو درب بخواهید مسلما قیمت نصب آن از آسانسور تک درب بیشتر می شود، همچنین تعداد توقف ها نیز در هزینه نصب تاثیر زیادی دارد.

اما برای مطلع شدن از قیمت دقیق نصب این دستگاه می توانید با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نحوه محاسبه هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

 

برای محاسبه هزینه نصب باید مراحل زیر طی شود؛

  1. ابتدا شما برای درخواست خرید و یا نصب به شرکت های مربوط و یا دفاتر آنها مراجعه می­ کنید و مشخصات و خواسته های شما توسط کارشناسان فروش و نصب ثبت می­شود.
  2. در مرحله بعدی کارشناسان طراحی و نقشه برداری به ساختمان مورد نظر رجوع می­کنند و بررسی های لازم توسط ایشان انجام می­گیرد.
  3. پس از بررسی های فنی و سایر بررسی های لازم مهندسان طراحی آسانسور کار طراحی را شروع می­کنند.
  4. پس از طی تمام مراحل بالا گروه مالی هزینه خرید و همچنین هزینه نصب این دستگاه را برای شما محاسبه می­کنند.

در مراحل بالا به طراحی آسانسور نیز اشاره شد، شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که هزینه نصب به تنهایی چگونه محاسبه می­شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، با توجه به اینکه نصب آسانسور یکی از خدمات پس از فروش است به همین دلیل هزینه طراحی، تولید و نصب یکجا محاسبه می­ شوند. اما با این حال اگر فقط به دنبال اطلاع از هزینه نصب هستید می­توانید با کارشناسان ما در سایت در ارتباط باشید تا به طور دقیق از تمام هزینه ها مطلع شوید.

بهترین نوع آسانسور چیست؟

دلیل اصلی محبوبیت آسانسورهای هیدرولیک این است که نصب آنها مقرون به صرفه است و هزینه نگهداری آنها نسبت به آسانسورهای دیگر کمتر است. آسانسورهای هیدرولیک از انرژی بیشتری استفاده می کنند زیرا از یک موتور الکتریکی که بر خلاف گرانش کار می کند ، استفاده می کنند.

هر کدام از این موارد نیز با توجه به عوامل مختلفی بررسی و محاسبه می­شوند؛

مثلا در مورد اول یعنی محاسبه فضای مورد نیاز در مقطع عمودی به چند عامل باید توجه شود؛ از جمله طول مسیر حرکت آسانسور یعنی طول مسیری که آسانسور از پایین ترین نقطه تا بالاترین نقطه باید طی کند، و محاسبه فضای مورد نیاز برای جان پناه سرویس کار و همچنین محاسبه فضای مورد نیاز برای نصب لوازم جانبی.

یا در مورد دوم یعنی محاسبه فضای مورد نیاز در مقطع افقی سه عامل بر اندازه عمق چاه تاثیر گذار است؛ از جمله عمق کابین، فضای اشغال شده توسط درب آسانسور( که با توجه به نوع درب این فضا متغیر می­شود)، فضای مورد نیاز برای وزنه. و سه عامل نیز بر اندازه عرض چاه تاثیر گذار است: فضای مورد نیاز برای نصب ریل ها، عرض کابین آسانسور، نوع درب آسانسور و عرض آن.

موتورخانه آسانسور نیز فضایی است که تابلو فرمان، تابلو برق سه فاز و موتور آسانسور در آن قرار می­گیرند. مکان موتور خانه باید بالای چاه آسانسور باشد و معمولا در پشت بام ها ساخته می­شود که بر اساس عوامل مختلفی ابعاد و اندازه های آن را محاسبه می­کنند. در تصویر رو به رو جدول محاسبه فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور مسکونی مسافربر را مشاهده می­کنید که با توجه به نوع آسانسور، نوع درب آسانسور و میزان ظرفیت آسانسور ابعادی برای چاه و موتورخانه محاسبه شده است. ظرفیت مورد نیاز برای نصب سایر آسانسورها نیز به همین طریق محاسبه می­شود.

مراحل نصب آسانسور

آسانسور ها به انواع مختلفی تقسیم می­شوند که مهمترین آنها، آسانسور های کششی و آسانسور های هیدرولیکی است که بیشترین کاربرد را نیز دارند. به همین دلیل در این بخش به مراحل نصب این دو نوع آسانسور می­پردازیم.

مراحل نصب اسانسور کششی؛

آسانسور های کششی جزو پیچیده ترین آسانسورها هستند که از قطعات مختلفی تشکیل شده اند، به همین دلیل نصب آنها نیز دشوار است.

مراحل نصب این نوع آسانسور به 4 مرحله اصلی تقسیم می­شود:

  1. سازه کشی و مقاوم سازی چاه آسانسور
  2. جایگذاری و نصب ریل های آسانسور که مرحله بسیار مهمی است زیرا اگر ریل ها به درستی و متناسب با کابین آسانسور جایگذاری و نصب نشوند، آسانسور به هنگام حرکت دچار مشکل می­شود و گاهی حرکت نمی­کند.
    پس ریل ها باید به درستی نصب شوند همچنین سطح آنها نیز باید کاملا صاف باشد تا مانع حرکت کابین نشود.
  3. نصب درب طبقات، درب طبقات همان درب هایی هستند که بر روی جایگاه توقف کابین آسانسور در طبقات مختلف نصب می­شوند.
    نصب درب در طبقات باعث بالا رفتن امنیت می­ شود و مانع از سقوط افراد به درون چاه آسانسور می­شود.
    درب طبقات قبل از سایر قطعات مکانیکی و الکتریکی نصب می­شود تا از سقوط نصابان آسانسور و سایر کارگران ساختمان به درون چاه آسانسور جلوگیری کند.
  4. و در نهایت سایر قطعات مکانیکی و الکتریکی آسانسور مانند تابلو برق، موتور، سیم بکسل ها و کابین و به طور کلی تمام قطعات نصب می­شود. 

مراحل نصب این آسانسور نیز شبیه به نصب آسانسور کششی است که در بالا ذکر شد یعنی؛

  • آماده سازی چاه
  • نصب ریل ها
  • نصب درب طبقات
  • نصب قطعات الکتریکی و مکانیکی
اما تفاوت اندکی در نصب این دو آسانسور وجود دارد که مربوط به مرحله آخر می­باشد. زیرا این دو آسانسور با توجه به عملکرد متفاوتی که دارند مسلما قطعات الکتریکی و مکانیکی آنها نیز متفاوت خواهد بود.

نصب آسانسور بیرون ساختمان

گاهی ساختمان هایی را مشاهده می­کنیم که آسانسور آنها بیرون از ساختمان و بر روی نمای ساختمان نصب شده است. این روش نصب دلایل مختلفی دارد از جمله؛ کمبود فضا، نبود چاه آسانسور درون ساختمان و نبود جا برای ایجاد چاه، همچنین این روش نصب یک نوع سبک و روش مدرن محسوب می­شود که باعث زیبایی ساختمان نیز می­شود به همین دلیل در برخی از هتل ها، بیمارستان ها و مراکز تجاری از این روش نصب استفاده می­شود.

اما اگر قصد نصب آسانسور بر روی نمای ساختمان را دارید باید به نکات زیر توجه کنید؛

  • برای نصب در ساختمان های قدیمی( که از ابتدا آسانسور نداشتند) باید ابتدا مجوز نصب اخذ کنید، فرقی نمی­ کند قصد داشته باشید آسانسور را بیرون ساختمان نصب کنید یا درون آن.
  • ابتدا باید ساختمان مورد نظر و فضایی که در بیرون از ساختمان جهت نصب این وسیله در نظر گرفته اید مقاوم سازی شود و سازه های مربوط به آن قسمت تقویت شود تا پس از نصب مشکلی پیش نیاید و حادثه ای رخ ندهد.
  • برای نصب انواع آسانسور چه درون ساختمان چه بیرون آن به فضای مشخصی نیاز است که حداقل فضای مورد نیاز برای نصب 100cmÎ160cm و یا 145cmÎ145cm می­باشد که به نوع آسانسور بستگی دارد.

همچنین انجام تمام کارهای بنایی و آماده کردن نما برای نصب بر عهده کارفرما می­باشد یعنی کارفرما باید کار را تا مرحله ای که نصاب آسانسور گفته است پیش ببرد و سپس تحویل نصاب دهد.

نصاب آسانسور


نصاب آسانسور فردی متخصص و با تجربه است که کار نصب را انجام می­دهد.

اگر شما به دنبال نصاب آسانسور خوب و با تجربه هستید باید از شرکت های نصب و فروش آسانسور درخواست کنید تا فردی را برای نصب بفرستند.

شرکت پارس آسانسور یکی از شرکت های مورد اطمینان و با سابقه در زمینه نصب، سرویس و نگهداری آسانسور می­باشد که تمام پرسنل آن متشکل از افراد تحصیلکرده و با تجربه هستند.

این شرکت با کارشناسان مجرب در زمینه آسانسور آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می­ باشد و در تمام مراحل نصب، سرویس و نگهداری آسانسور در کنار شماست.