سرویس و نگهداری آسانسور و پله‌برقی

آسانسور وسیله ای بسیار کاربردی و ضروری در ساختمان ها و آپارتمان ها به شمار می رود که در جابجایی افراد و حتی بارهای سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها از قطعات مکانیکی و الکتریکی بسیاری تشکیل شده اند که کارکرد هر کدام باعث کارکرد کل سیستم آسانسور می شود. این وسایل بسیار مفید و کاربردی در صورت عدم نگهداری و سرویس به موقع می تواند حادثه ساز شود. به طوری که در سالیان گذشته حوادث متعددی به سبب عدم سرویس و نگهداری این دستگاه ها ایجاد شده است. همین مساله باعث شد تا مسئولین مربوطه به اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور پی ببرند و نقش این مساله را در جلوگیری از بروز حوادث و خرابی های متعدد غیر قابل انکار بدانند. در این مطلب قصد داریم تا این موضوع را به طور مشروح و کامل مورد بررسی قرار دهیم.

ارایه بهترین خدمات

خدمات رسانی سریع

پرسنل مجرب و متخصص

دریافت مشاوره رایگان

هم اکنون بیش از 500 دستگاه انواع آسانسور مسافربر، آسانسور بیماربر، آسانسور صنعتی ، آسانسور خودروبر ، آسانسور روملس و آسانسور باربر در اقصی نقاط کشور توسط متخصصین شرکت پارس، سرویس و نگهداری می شوند . تجربه عملی چندین ساله و کیفیت مناسب قطعات مورد استفاده در شرکت آسانسور پارس در خصوص سرویس و نگهداری آسانسور باعث شده تا میانگین تعداد خرابی بطور چشمگیری کاهش یابد.

سرویس و نگهداری آسانسور در شرکت پارس

پارس آسانسور با بهره گیری از جدیدترین متدهای روز دنیا در زمینه طراحی و نصب و سرویس و نگهداری آسانسور و آموزش پرسنل حرفه ای، می کوشد تا خدماتی باکیفیت و در خور مشتریان ارائه نماید .

واحد خدمات پس از فروش شرکت آسانسور پارس در حال حاضر با بهره گیری از 30 نفر پرسنل حرفه ای و آموزش دیده در حال ارائه انواع خدمات سرویس و نگهداری آسانسور به شرح زیر می باشد.

سرویس و نگهداری آسانسور در شرکت پارس

  • سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی
  • تعمیر و رفع خرابی آسانسور
  • بازسازی و نوسازی آسانسور
  • اخذ استاندارد ادواری آسانسور
  • خدمات 24 ساعته سرویس آسانسور
  • مشاوره آسانسور
  • سرویس کار مقیم در محل پروژه

پارس روان کاران کاووس

هم اکنون با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

خدمات آسانسور درخواستی

  • اپليكيشن سرويس و نگهداری آسانسور
  • درخواست تامین قطعات آسانسور
  • درخواست مشاوره و کارشناسی آسانسور
  • مطالبی مفید برای مدیران ساختمان
  • تعمیرات و رفع خرابی آسانسور
  • بازسازی و نوسازی آسانسور
  • استاندارد ادواری آسانسور
  • سرویس و نگهداری آسانسور

دلایل ایجاد نقص در سیستم آسانسورها

خرابی آسانسور ممکن است به دلیل خرابی قسمت های مختلف آن باشد که علل مختلفی نیز خواهد داشت در این قسمت به بررسی خرابی های شایع در آسانسورها و دلایل آن خواهیم پرداخت؛

  • رطوبت: هر وسیله مکانیکی و الکتریکی که در معرض رطوبت باشد دچار خرابی می شود. آسانسورها نیز در صورتی که سیستم خنک کننده و تهویه مناسب نداشته باشند زمانیکه در معرض رطوبت هوای بیرون قرار بگیرند، دچار خرابی می شوند.

 

  • افزایش دما: دمای طبیعی آسانسورها باید چیزی حدود 5 تا 40 درجه سانتیگراد باشد. اما زمانی که آسانسور سیستم خنک کننده مناسب نداشته باشد دمای آن تقریبا به 100 درجه سانتی گراد میرسد و این افزایش دما در عملکرد آسانسور خلل وارد می کند و اگر بررسی نشود ممکن است باعث سوختن موتور آسانسور شود.
  • مصرف انرژی زیاد: این مشکل بیشتر در آسانسورهای قدیمی اتفاق می افتد.
  • توقف ناگهانی آسانسور و گیر کردن آن: این مشکل به دلیل خرابی و وجود نقص در سیستم الکتریکی آسانسور است یعنی برق آسانسور یا قسمتی از آن قطع می شود و بنابراین آسانسور به صورت ناگهانی متوقف می شود.
  • ساییدگی و خوردگی سیم بکسل: اگر محل قرارگیری سیم بکسل بر روی فلکه تنظیم نباشد باعث ساییدگی سیم بکسل می شود و که این مورد باعث کاهش ایمنی آسانسور می شود و اگر تعمیر نشود ممکن است کابین آسانسور سقوط کند.
  • آتش سوزی: گاهی کیفیت بد و یا فرسودگی سیستم برق آسانسور موجب می شود سیم ها آن اتصالی کنند که باعث آتش سوزی می شود.
  • حبس شدن افراد در آسانسور: این مشکل می تواند دلایل زیادی داشته باشد از جمله قطع شدن برق شهری، قطع برق آسانسور، و یا سوار شدن افراد بیش از ظرفیت آسانسور.

تمام این مشکلات با انجام به موقع سرویس و نگهداری آسانسور رفع می شوند و اگر آسانسور شما به موقع سرویس شود بسیاری از این مشکلات اصلا رخ نمی دهند.

درخواست بازرسی ادواری آسانسور

طبق اطلاعیه تیرماه 1391 سندیکای آسانسور و پله برقی ایران تمامی آسانسورهایی که از زمان بهره برداری آنها سه سال می گذرد، ضروری است که توسط شرکت فروشنده عضو سندیکا طی قرارداد جداگانه جهت جنرال سرویس اقدام و گواهی ایمنی آسانسور را اخذ نمایند. هر 3 سال تمدید آن ضروری است.

چنانچه از سوی مالکان، مدیران و استفاده کنندگان اقدام جدی صورت نپذیرد و باعث بوجود آمدن حوادث ناگوار جسمانی و مالی و جانی گردد، مسئولیت قانونی حوادث برعهده آنها خواهد بود. این اطلاعیه به منزله اخطار قانونی قلمداد شده که در مراجع قضایی قابل استناد است.

شرکت پارس آسانسور به عنوان یکی از شرکتهای باسابقه و برند در صنعت و هفت شرکت دارای مجوز رتبه بندی از سازمان مدیریت صنعتی آماده ارائه خدمات اخذ استاندارد ادواری به مشتریان محترم می باشد.

با طرح « سرویس و نگهداری آسانسور متناسب با نیاز مشتری » وارد نسل جدید آسانسور شوید!

شرکت مهندسی آسانسور هیرو با عنوان یکی از شرکتهای صاحب نام و باسابقه در صنعت آسانسور همواره تلاش می کند با انجام نوآوری به ارائه خدمات بهینه پرداخته و باعث رضایت مشتریان گردد.
طراحی معماری، استفاده کنندگان و الگوهای ترافیکی ساختمان و همینطور خواسته ها و نیازهای شما بی نظیر هستند. بر این اساس، هیرو آسانسور از انعطاف پذیری بالایی برای سازگاری با محیط منحصر به فرد ساختمان شما با استفاده از برنامه های تعمیر و نگهداری برخوردار است.
کارشناسان هیرو در بخش پشتیبانی، با ارزیابی کامل نیازها و خواسته های شما، می توانند به شما کمک کنند که کدام یک از برنامه های نگهداری ما، به بهترین وجه جوابگوی شما می باشد.
هدف ما این است که با ارائه قابلیت اطمینان بالا ، تماس های کمتر خرابی و رضایت بیشتر مشتری، از انتظارات شما فراتر برویم.

انواع خدمات تعمیر و سرویس آسانسور

تعمیر و سرویس آسانسور از خدمات پس از نصب آسانسور محسوب می شود.

آسانسور ها وسایلی برا جابجا کردن آسان افراد و اشیاء در قسمت های مختلف ساختمان هستند، این وسیله انرژی مورد نیاز حرکت خود را از طریق موتور برق بدست می آورد.

بنابراین آسانسور یک وسیله برقی محسوب می شود، و هر وسیله برقی که به طور مداوم مورد استفاده قرار بگیرد نیاز به سرویس دارد.

همچنین امکان خرابی نیز در این نوع وسایل وجود دارد پس به طور کلی نیاز به تعمیر و سرویس آسانسور در ساختمان هایی که آسانسور دارند، یک امر ضروری می باشد. عدم تعمیر و سرویس آسانسور در زمان مشخص ممکن است دردسر ساز شود، همچنین این امر باعث کاهش ایمنی آسانسور نیز می شود.

پس این مسئله را جدی بگیرید و برای تعمیر و سرویس آسانسور خود از افراد متخصص کمک بگیرید.

برخی از رایج ترین مشکلات آسانسور

در قسمت قبل به شایع ترین دلایل خرابی آسانسور اشاره کردیم اما اکنون می خواهیم بررسی کنیم که اگر موارد ذکر شده رعایت نشوند چه مشکلاتی به باور می آید؛

  1. افزایش دمای موتور
    اگر فشار وارد شده به موتور آسانسور بیشتر از ظرفیت آن باشد باعث نیم سوز شدن موتور می شود.
    در نتیجه به هنگام استفاده جریان الکتریکی بالاتر از ظرفیت وارد موتور میشود و این امر باعث بالا رفتن دمای موتور می شود. اگر موتور نیم سوز شده به موقع تعمیر نشود پس از مدتی می سوزد و به طور کامل از کار می افتد.
  2. موتور آسانسور روشن نمی شود
    در این حالت نیز احتمال دارد مدار الکتریکی که جریان برق موتور را تامین می کند، دچار مشکل شده باشد.
    در چنین مواقعی سرویس کار آسانسور تمام مدار و سیم های عبوری از آن را چک می کند تا بتواند دلیل خرابی را پیدا کند.
  3. فیوز به هنگام استارت عمل می کند و باعث از کار افتادن موتور آسانسور می شود
    فیوز یک قطعه کوچک بر روی مدار وسایل الکتریکی از جمله آسانسور است که اگر عمل کند باعث قطع برق ورودی به موتور دستگاه می شود.
    در موتور آسانسور هم گاهی این مشکل به وجود می آید که دلایل مختلفی می تواند داشته باشد، که با تعمیر و سرویس آسانسور می توان آن عیب را رفع کرد.
  4. آسانسور در میان راه یا در طبقات گیر می کند و از حرکت می ایستد
    دلیل این مشکل نیز می تواند خرابی موتور و یا چشمی آسانسور باشد که باید بررسی شود.
  5. درب بیرون آسانسور باز نمی شود
    همانطور که مشاهده کرده اید تمام آسانسور ها دو درب دارند؛ درب اصلی آسانسور و درب بیرونی که مربوط به طبقات است و برای ایمنی بیشتر از آن استفاده می شود.
    گاهی درب اصلی آسانسور باز می شود ولی درب بیرون گیر می کند که دلیل آن می تواند خرابی قفل و یا فاصله زیاد آن از کمان درب بازکن باشد.
  6. سرعت حرکت آسانسور کاهش یافته در نتیجه زمان انتظار آن طولانی می شود
    شاید برای همه ما این مشکل پیش آمده باشد که با وجود اینکه تعداد طبقات کم است اما باز هم باید مدت زیادی را برای رسیدن آسانسور به طبقه مورد نظر منتظر بمانیم.
    این مشکل بیشتر در آسانسورهای فرسوده و قدیمی که سال ساخت بالایی دارند مشاهده می شود. که با تعویض و به روز کردن مدار و یا تابلو آسانسور به احتمال بالا این مشکل حل خواهد شد.

موارد ذکر شده چند مورد از رایج ترین مشکلات آسانسور بود.

اگر آسانسور شما توسط تکنسین های تعمیر و سرویس آسانسور، چک شود احتمال بروز این مشکلات به حداقل میرسد. و اگر مسئول آسانسور از تعمیر و سرویس آسانسور سرپیچی کند ممکن است مشکلات دیگری نیز به وجود بیاید.

راه حل هایی برای جلوگیری از خرابی آسانسور

مشکلاتی که برای آسانسور پیش می آید در ابتدا بسیار کوچک هستند و تعمیر آنها هم هزینه زیادی نمی خواهد. اما اگر تعمیر و سرویس آسانسور به موقع انجام نشود ممکن است همین خرابی کوچک باعث بروز مشکلی جدی شود که مسلما تعمیر آن هزینه زیادی هم لازم دارد.

در ابتدای امر ذکر این نکته لازم است؛ در ساختمان های با تعداد واحد زیاد و به طور کلی در آپارتمان هایی که افراد مختلف از آسانسور استفاده میکنند، شخصی را به عنوان مسئول آسانسور تعیین کنید. این شخص می تواند هر کسی باشد و فقط برای این تعیین می شود که راه حل های پیشگیری از خرابی آسانسور را اجرا کند و در صورت وجود هرگونه مشکل به شرکت های تعمیر و سرویس آسانسور اطلاع دهد.

اما برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی در رابطه با آسانسور بهتر راه حل های زیر را انجام دهید:

  1. آسانسور را به طور مداوم بررسی کنید؛
    منظور از بررسی مداوم این نیست که دائما اطراف آسانسور باشید و آن را چک کنید، همین که هر روز یا حداقل هفته ای چند بار آسانسور را بررسی کنید کفایت میکند.
    همچنین منظور از بررسی یعنی توجه به اینکه آیا دکمه های آسانسور به درستی عمل میکنند؟ آیا درب آسانسور به راحتی باز و بسته می شود؟ آیا حرکت آسانسور معمولی است؟ و از این قبیل بررسی های ظاهری.
  2. در صورت وجود مشکل حتما به افراد متخصص اطلاع دهید؛
    برخی از اشخاص در هنگام خرابی آسانسور، خود برای تعمیر آن دست بکار می شوند. در صورتی که آسانسور یک وسیله پیچیده و متشکل از قطعات زیاد است که تعمیر آن کار هر کسی نیست.
    حتی افراد متخصص نیز باید با احتیاط عمل کنند زیرا یک اشتباه کوچک ممکن است موجب بروز مشکلی جدی شود.
  3. شرکت های تعمیر و سرویس آسانسور، افراد متخصصی دارند که در این زمینه تحصیل کرده اند و دانش و تجربه کافی برای تعمیر و سرویس آسانسور را دارند. پس به هنگام مشاهده کوچکترین مشکل با این شرکت ها تماس بگیرید.

در هنگام تمیز کردن آسانسور مراقب باشید؛
ابتدا نحوه تمیز کردن قطعات و قسمت های مختلف را از افراد متخصص جویا شوید، و سپس اقدام به این کار کنید.

و نکته نهایی اینکه؛ به همراه پکیج آسانسور، مانند هر وسیله دیگری یک دفترچه راهنما وجود دارد، سعی کنید دفترچه راهنما آسانسور را مطالعه کنید و به نکاتی که درون آن ذکر شده است عمل نمایید تا آسانسور شما کمتر دچار خرابی شده و طول عمر بالایی داشته باشد.

و در صورت در دسترس نبودن دفترچه راهنما، می توانید سوالات خود را از متخصصین تعمیر و سرویس آسانسور بپرسید.

نحوه محاسبه هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

 

برای محاسبه هزینه نصب باید مراحل زیر طی شود؛

  1. ابتدا شما برای درخواست خرید و یا نصب به شرکت های مربوط و یا دفاتر آنها مراجعه می­ کنید و مشخصات و خواسته های شما توسط کارشناسان فروش و نصب ثبت می­شود.
  2. در مرحله بعدی کارشناسان طراحی و نقشه برداری به ساختمان مورد نظر رجوع می­کنند و بررسی های لازم توسط ایشان انجام می­گیرد.
  3. پس از بررسی های فنی و سایر بررسی های لازم مهندسان طراحی آسانسور کار طراحی را شروع می­کنند.
  4. پس از طی تمام مراحل بالا گروه مالی هزینه خرید و همچنین هزینه نصب این دستگاه را برای شما محاسبه می­کنند.

در مراحل بالا به طراحی آسانسور نیز اشاره شد، شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که هزینه نصب به تنهایی چگونه محاسبه می­شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، با توجه به اینکه نصب آسانسور یکی از خدمات پس از فروش است به همین دلیل هزینه طراحی، تولید و نصب یکجا محاسبه می­ شوند. اما با این حال اگر فقط به دنبال اطلاع از هزینه نصب هستید می­توانید با کارشناسان ما در سایت در ارتباط باشید تا به طور دقیق از تمام هزینه ها مطلع شوید.

سرویس آسانسور

به طور کلی سرویس آسانسور را می توان شامل مجموعه اقداماتی دانست که به بازدید و بررسی تمامی قطعات و قسمت های آسانسور مربوط می شود که در آن عملکرد این قطعات مورد کنترل و ارزیابی قرار می گیرد. فرایند سرویس به این صورت است که سرویس کار یا تکنسین ماهر آسانسور در محل حاضر می شود و با استفاده از وسایل و تجهیزات مورد نیاز قطعات مکانیکی و الکترونیکی سیستم آسانسور را مورد بازبینی و بررسی قرار می دهد و در صورت خرابی یا معیوب بودن به تعمیر یا تعویض آن قطعات می پردازد. با این اقدامات قطعات معیوب تعمیر شده و از بروز حوادث و سوانح جلوگیری می شود. بهتر است سرویس آسانسور هر ماه یک بار و به صورت دوره ای انجام شده تا در صورت وجود اختلال و خرابی قطعات، اقدامات لازم، فورا انجام شود.

سرویس و نگهداری انواع آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسورها شامل تمامی انواع سیستم های آسانسور می شود. آسانسورها به طور کلی به انواع کششی، هیدرولیک، مغناطیسی و هیبریدی تقسیم می شوند. هر کدام از این آسانسورها مکانیسم خاص خود را دارند و از جهت تولید و انتقال نیرو با یکدیگر تفاوت دارند. مساله سرویس و نگهداری آسانسورها شامل تمامی انواع آسانسورها می شود. از آن جایی که سیستم و طراحی این نوع آسانسورها با یکدیگر تفاوت دارد، سرویس و نگهداری آن ها نیز با یکدیگر فرق می کند و نیازمند اقدامات خاصی برای آن است. اما روی هم رفته سرویس هر یک از این انواع آسانسورها ضروری است که هر ماه به صورت دوره ای و منظم مورد سرویس قرار گیرد.

استاندارد سرویس و نگهداری آسانسور

برای سرویس و نگهداری آسانسور باید ضوابط و استانداردهایی رعایت شود. در واقع رعایت این استانداردها می تواند تضمین کننده عملکرد مطلوب و سالم بودن سیستم باشد. در ادامه به مهم ترین ضوابط و استانداردهای لازم در سرویس و نگهداری آسانسور که باید رعایت شود پرداخته ایم. در ارتباط با این استانداردها، باید بگوییم شرکت هیرو آسانسور با سابقه درخور توجهی که در این زمینه دارد، متعهد است تا این استانداردها را کاملا رعایت کند تا اعتماد و اطمینان همیشگی کارفرمایان و مشتریان را حفظ کند.

  • چک کردن روغن دان که پر از روغن باشد و در صورت کم بودن، روغن به آن افزوده شود.
  • بازدید و کنترل سیم بکسل ها از نظر مقاومت و فرسودگی که هیچ جای آن پاره یا زخمی نباشد.
  • بازدید و بررسی عملکرد پاراشوت آسانسور که در واقع مهم ترین قسمت از سیستم آسانسور محسوب می شود.
  • چک کردن عملکرد درب های آسانسور که بدون صدا بوده و به راحتی باز و بسته می شود.
  • چک کردن تابلوی برق که بدون اخطار باشد.
  • بررسی و کنترل سیستم برق و سیم کشی آسانسور و نیز داکت های آن.
  • بررسی آرام بندهای درب های لولایی که عملکرد درستی داشته باشند.
  • بازدید پیچ و مهره های کل آسانسور و ریل ها که محکم باشند.
  • بررسی و چک کردن گاورنر که عملکرد آن درست باشد.
  • بازدید و بررسی کابین آسانسور که سالم بوده و هیچ قسمت آن دچار شکستگی نباشد.
  • کنترل لرزش های کابین در حین حرکت و میزان شوکی که به هنگام شروع به حرکت ایجاد می کند.
  • کنترل وضعیت شلنگ ها و اتصلاالت، جک هیدرولیک و روغن یونیت در آسانسورهای هیدرولیکی که سالم و بدون ایراد باشند.
  • بازدید هرزگرد که سالم بوده و عملکرد درستی داشته باشد.

خدمات سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور شامل خدماتی است که شرکت ها و مراکز مربوطه آن را انجام می دهند. به طور کلی اگر بخواهیم خدمات مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور را دسته بندی کنیم، سه دسته خدمات زیر را شامل می شود:

بازدید و بررسی: معمولا انجام خدمات سرویس و نگهداری آسانسور ماهانه توسط شرکت ها و مراکز و طی قراردادی که با آن ها بسته می شود، صورت می گیرد. نخستین دسته از این خدمات بازدید و بازرسی سیستم های آسانسور است. در دوره های معین که معمولا ماهانه است، سرویس کاران به محل اعزام شده و کل سیستم آسانسور را مورد بازرسی و کنترل قرار می دهند تا اگر خرابی و ایراد در قطعات یا قسمت هایی وجود دارد شناسایی شود.

سرویس قطعات: دومین دسته از خدمات مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور، سرویس قطعات است. این دسته خدمات به تمیز کردن، رفع گیر، روغن کاری، رفع سر و صدا و ….. مربوط می شود. انجام این دسته از خدمات می تواند به افزایش قابل توجه عمر مفید آسانسور و جلوگیری از خرابی های احتمالی در آینده باشد.

تعمیرات: برخی از مواقع در حین بازرسی و بازدید دستگاه توسط سرویس کار، قطعه یا قطعات خراب و معیوبی شناسایی می شود. از این رو برای آن که این خرابی به دیگر قطعات و قسمت ها سرایت نکند و باعث از کار افتادن کل سیستم آسانسور نشود، سرویس کار اقدام به تعمیر قطعه می پردازد. گاهی اوقات هم به دلیل خرابی بیش از حد یا سوختگی قطعات الکتریکی امکان تعمیر وجود ندارد و باید آن قطعه یا قطعات تعویض شود. به طور کلی با سرویس به موقع و شناسایی قطعات معیوب، می توان با اقدام سریع برای رفع عیب، از به بار آمدن هزینه های هنگفت جلوگیری کرد.

در ارتباط با خدمات سرویس و تعمیر آسانسور باید بگوییم یکی از شرکت های مطرح و شناخته شده که خدمات مطلوب و باکیفیتی در این زمینه ارائه می دهد، شرکت پارس آسانسور است. این شرکت با برخورداری از پرسنل توانمند و تجهیزات مدرن کوشش کرده است تا با ارائه خدمات باکیفیت، رضایت حداکثری مشتریان را از آن خود کند.

شرکت سرویس و نگهداری آسانسور

شرکت های متعددی در سطح شهرها و به خصوص کلان شهر تهران در زمینه سرویس و نگهداری آسانسور فعالیت می کنند. این شرکت ها بسته به سابقه ای که دارند و نیز برخورداری از پرسنل متخصص و تجهیزات لازم، امور مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور را با کیفیت های مختلفی انجام می دهند. به طور کلی برای انجام این خدمات، باید با یکی از این شرکت ها از طریق تماس تلفنی، اینترنتی و .. یا مراجعه حضوری اقدام به ثبت مشخصات پروژه آسانسور کنید. سپس کارشناسان آن مرکز در محل حاضر شده و با در دست داشتن چک لیستی نسبت به بررسی وضعیت سیستم آسانسور از نظر فنی و سلامت قسمت ها و قطعات، وضعیت کلی آسانسور را تشخیص می دهد. سپس طبق برآورد کارشناس از سیستم آسانسور، شرکت قرارداد را تنظیم و آماده می کند. پس از عقد قرارداد شرکت با مالک یا مالکین ساختمان، سرویس کار طبق برنامه منظم ماهانه در محل حاضر شده و به ارائه خدمات سرویس و نگهداری آسانسور می پردازد.

قوانین سرویس و نگهداری آسانسور

مساله سرویس و نگهداری آسانسور مشمول قوانینی است که باید برای این کار باید آن ها را رعایت کرد. در زیر به مهم ترین قوانین مربوط به این مساله اشاره شده است. دانستن این قوانین به مالکان ساختمان ها کمک می کند تا در موقع بستن قراردادها آگاهی لازم را داشته باشند تا بعدها دچار مشکلات جدی نشوند.

 

  • مدت زمان قراردادهای سرویس و نگهداری آسانسور یک سال است و هر ماه یک بار آسانسور سرویس خواهد شد.
  • ضروری است مالکان ساختمان ها و کارفرمایان فقط با شرکت هایی قرارداد ببندند که این شرکت ها عضو سندیکای آسانسور و پله برقی هستند و پروانه کار از وزرات صنایع را دارند. از این رو از باید از انعقاد قرارداد با مراکز و شرکت هایی که عضور سندیکا نیستند و دفتر کار مشخص و پروانه کار معتبر ندارند، خودداری کرد.
  • حق سرویس به این صورت دریافت می شود که در قرارداد سال اول، طی یک قسط 12 ماهه هزینه پرداخت می شود. برای سال دوم و بعد از آن هر سال دو قسط مساوی 6 ماهه هزینه ها دریافت می شود.
  • کارفرما یا مدیر ساختمان وظیفه دارد روغن مورد نیاز برای سرویس آسانسور را تامین کرده و در اختیار سرویس کار قرار دهد.
  • تمامی سیستم های آسانسور باید بیمه نامه مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور در قبال افراد استفاده کننده داشته باشند و کارفرما موظف است حق بیمه یک ساله را پرداخت کند.
  • هزینه تعویض یا تعمیرات قطعات و اجرت تعمیرکار جداگانه بوده و جزء هزینه سرویس و نگهداری نیست و کارفرما باید به صورت جداگانه آن را پرداخت کند.
  • در طول مدت زمانی که کارفرما با شرکت قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور منعقد کرده است نباید اشخاص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی در این کار دخالت کنند و این کار ممنوع است.
  • هزینه قرارداد سرویس بر مبنای 5 توقف آسانسور محاسبه می شود. سایر آسانسورهایی که تعداد 2،3،و4 توقف دارند، محاسبه هزینه آن ها بر اساس 5 توقف انجام می شود.

سرویس و نگهداری ماهیانه آسانسور

همان گونه که بیان کردیم طی قراردادی که بین کارفرما و شرکت خدمات سرویس و نگهداری آسانسور بسته می شود، پرسنل شرکت موظف هستند ماهیانه و به صورت منظم در روزهای مشخص در محل حاضر شده و به بازدید و سرویس سیستم آسانسور بپردازند. مزیت بازدید و سرویس ماهیانه آسانسور آن است که این کار باعث می شود ضمن پیشگیری از بروز خرابی ها در دیگر قطعات و حتی حوادث و سوانح ناشی از اختلال در عملکرد آسانسور، می تواند از به بار آمدن هزینه های بسیار هم جلوگیری کند.

سرویس دوره ای آسانسور

سرویس دوره ای آسانسور شامل کلیه خدمات مربوط به سرویس که به شکل منظم در دوره های زمانی مشخص، طبق چک لیست انجام می شود. در سرویس دوره ای، سرویسکار از طرف شرکت طرف قرارداد در بازه های زمانی منظم به محل اعزام شده و به بازدید و کنترل تجهیزات و قطعات مختلف پرداخته و در صورت نیاز قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض می کند. همچنین انجام نظافت موتورخانه، روغن کاری قطعات چرخنده و …. هم جزء اقداماتی است که سرویسکار در مراجعه های دوره ای خود آن را انجام می دهد. به طور کلی مزایای سرویس دوره ای آسانسور شامل موارد زیر می شود:

  • عمر مفید آسانسور طولانی تر می شود.
  • کارایی آسانسور بیشتر شده و عملکرد آن بهبود می یابد.
  • تشخیص قطعات و تجهیزات معیوب زودتر انجام می شود. در این صورت می توان سریع تر این قطعات را تعمیر یا تعویض کرد.
  • احتمال بروز حوادث و سوانح جانی و مالی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
  • از آن جایی که در سرویس دوره ای آسانسور، قطعات معیوب سریع تر شناسایی و رفع عیب می شود، در این صورت هزینه های تعمیرات به میزان زیادی کاهش می یابد.

سرویس ماهانه آسانسور

در سرویس ماهانه آسانسور، سرویسکار از طرف شرکت طرف قرارداد به صورت ماهانه در محل نصب آسانسور حاضر شده و خدمات سرویس و نگهداری را ارائه می دهد. سرویس ماهانه هم یکی از سرویس های دوره ای محسوب می شود. در سرویس ماهانه، امکان تشخیص زودهنگام قطعات و تجهیزات معیوب وجود دارد که کار تعمیرات را هم آسان تر می کند. در این حالت ایمنی آسانسور بسیار افزایش می یابد و از بروز خطرات مختلف هم جلوگیری می شود.

هزینه سرویس دوره ای آسانسور

هزینه سرویس آسانسورها هر ساله توسط سندیکای آسانسور و پله برقی ایران تعیین می شود. در این صورت کارفرما باید طبق قرارداد هزینه یک سال را که شامل 12 ماه بازدید و سرویس دوره ای است، به شرکت طرف قرارداد پرداخت کند. طبق مقررات مربوطه، هزینه سرویس آسانسور در سال به صورت یک قسط برای 12 ماه و از سال دوم به بعد دو قسط شش ماهه باید پرداخت شود. به طور کلی هزینه سرویس آسانسور به عواملی از جمله گروه ساختمانی، نوع آسانسور، تعداد طبقات ساختمان، تعداد افراد استفاده کننده و میزان ترافیک آسانسور، تعداد توقف های آسانسور و ….. بستگی دارد. همچنین ارائه خدمات سرویس دوره ای در بازه های زمانی کم تر از یک ماه مشمول افزایش هزینه خواهد بود.

هزینه سرویس و نگهداری آسانسور

در ارتباط با هزینه خدمات سرویس و نگهداری آسانسور، باید بگوییم هر ساله بر مبنای نوع ساختمان، تعداد طبقات، ظرفیت کابین، تعداد توقف و ترافیک آسانسور، نوع و تعداد درب ها و …. نرخ خدمات توسط سندیکا تعیین می شود. در واقع سندیکا مرجع رسمی تعیین هزینه های این خدمات است. کارفرما می‌تواند هزینه خدمات سرویس و نگهداری آسانسور مطابق با قرارداد به صورت سالانه یا در بیشتر اوقات ماهیانه به شرکت بپردازد. شرکت هیرو آسانسور یکی از شرکت های مطرحی است که در قبال دریافت هزینه های مربوطه، خدمات باکیفیتی را به مشتریان و کارفرمایان ارائه می دهد. به طوری که این شرکت متعهد است تا خدمات سرویس و نگهداری سرویس را با کیفیت بالایی ارائه دهد تا سیستم آسانسور تا مدت زمان طولانی بدون آن که دچار خرابی های جدی شود، به کارکرد خود ادامه دهد. این شرایط برای کارفرمایان به صرفه تر است؛ زیرا تا زمان طولانی می توانند از سیستم آسانسور استفاده کنند و پس از مدت زمان کوتاهی هزینه ای بابت نصب و راه اندازی سیستم جدید نپردازند.

نکات مهم نگهداری آسانسور

در ادامه به برخی از نکات مهمی که باید در نگهداری آسانسور به آن توجه شود، پرداخته ایم. رعایت این نکات می تواند آسانسور را در وضعیت مطلوبی از نظر ایمنی و سالم بودن نگاه دارد. در واقع با رعایت این نکات دیگر آسانسور میان طبقات توقف نمی‌کند یا خراب نمی شود. رعایت این نکات و نگهداری درست می تواند عمر مفید آسانسور را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

 

  • کارکرد آسانسور را ثبت کنید

با ثبت و برآورد کارکرد آسانسور می توانید نشانه های خرابی احتمالی در سیستم آسانسور را تشخیص دهید و برای تعمیرات احتمالی اقدام سریع انجام دهید. صداهای غیر عادی همانند جیر جیر کردن می تواند نشانه ای از خرابی باشد که باید این صداها را ثبت کرده و به تعمیرکار گزارش دهید.

  • سعی کنید هر روز آسانسور را بررسی و بازدید کنید.

بررسی و بازدید آسانسور را با ثبت عملکرد آن همزمان کنید. توجه به خوب کار کردن قطعات آسانسور به هنگام بررسی و بازدید نکته مهمی است.

  • قطعات یا قسمت های خراب را تعویض کنید

در صورتی که خودتان قادر هستید قطعات و قسمت های معیوبی را که به درستی کار نمی کنند، تعویض کنید. برای مثال در صورت سوختن چراغ های درون کابین آن ها را تعویض کنید. البته تعویض قطعات یا قسمت های معیوب را در صورتی که با این کار آشنایی دارید انجام دهید و از اقدام خودسرانه اکیدا خودداری کنید.

  • برای نظافت قسمت های آسانسور از مواد شوینده صنعتی استفاده نکنید

توصیه می شود هیچ گاه از مواد شوینده صنعتی برای شستشو و نظافت آسانسور استفاده نکنید. زیرا امکان آسیب دیدن و فرسودگی قسمت ها و قطعات مختلف آسانسور وجود دارد. به گفته کارشناسان مهم ترین علت بروز مشکلات فنی در آسانسور، تماس قطعات آسانسور با مواد شوینده صنعتی است که برای نظافت آسانسور در ساختمان ها استفاده می شود.

  • بیش از اندازه ظرفیت، از آسانسور استفاده کنید

همواره باید دقت کنید که طبق ظرفیت آسانسور از آن استفاده کنید و استفاده بیشتر از ظرفیت، باعث وارد شدن فشار به مکانیزم ها آن می شود که نهایتا آسیب دیدن آن ها را به دنبال دارد که خطرات جدی را هم برای ساکنان ایجاد می کند.

  • در موقع رنگ کردن درب آسانسور با احتیاط عمل کنید

به هنگام رنگ کردن درب های آسانسور دقت کنید رنگ های چسبنده ممکن است باعث شل شدن ضربه گیرهای پلاستیکی درب ها شود یا حتی از جای خود دربیاید. از این رو این کار را با احتیاط انجام دهید. برای این کار و بهتر روی درب ها را با لایه ای از وازلین آغشته کنید.

  • ایمنی و امنیت آسانسور را در موقع آتش سوزی کنترل کنید

باید امکان خروج اضطراری از آسانسور در موقع آتش سوزی را کنترل و چک کنید. زیرا در صورت وقوع هر گونه آتش سوزی باید افرادی که در کابین هستند به سرعت امکان خروج اضطراری را داشته باشند.

  • دمای محفظه موتور آسانسور را کنترل کنید

به طور معمول دمای محفظه موتور آسانسور باید چیزی در حدود 15 تا 32 درجه سانتی گراد باشد. در صورت بالاتر یا پایین تر بودن این دما به سرعت نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید.

  • به نظافت آسانسور اهمیت دهید

لازم است به مساله نظافت آسانسور اهمیت خاصی دهید و در صورت کثیف بودن شیرها، درب ها، لامپ ها و …. نسبت به نظافت آن ها اقدام کنید تا ساکنان نسبت به این وضعیت اعتراض نکنند.

سرویس اسانسور شامل چیست؟

در ارتباط با این که سرویس آسانسور شامل کدام موارد می شود در قسمت استاندارد سرویس و نگهداری آسانسور در بالا اشاره کردیم. در واقع وقتی سرویس کار به محل اعزام می شود و قصد سرویس سیستم را دارد مواردی که در بالا اشاره کردیم را باید انجام دهد. می توان گفت استاندارد سرویس آسانسور در واقع همان مواردی است که باید در موقع سرویس بدان توجه شود. به طور کلی در چک لیستی که سرویس کاران در موقع سرویس با خود به همراه دارند این موارد شامل آن می شود.

سرویس آسانسور شامل بازدیدها و اقدامات مورد نیازی است که باید طبق چک لیست توسط سرویسکار انجام شود. به دلیل آن که آسانسور از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است، به هنگام سرویس، قطعات و تجهیزات مختلفی مورد بازدید و سرویس قرار می‌گیرد. در ادامه به قسمت‌ها و قطعات مختلف آسانسور که مورد سرویس قرار می‌گیرد، اشاره شده است:

موتورخانه

  • کنترل دمای میانگین موتورخانه و ترموستات موتور
  • بررسی فیوزها، جعبه برق سه فاز و دستگاه آرت آسانسور به همراه اتصالات آن ها
  • کنترل مقاومت شاسی در پایه موتور آسانسور
  • بررسی گیربکس و شفت موتور
  • کنترل سیم بکسل ها، شیارها، فلکه کششی و هرزگرد آسانسور
  • چک کردن روغن گیربکس و تعویض آن در صورت نیاز
  • بازدید ترمز، لنت ها و تنظیم آن ها
  • بررسی گاورنر و اتصالات آن
  • کنترل تابلو فرمان، قطعات، اتصالات و ترمینال های آن
  • کنترل سیستم نجات اضطراری و تست عملکرد آن
  • نظافت موتورخانه و تجهیزات نصب شده در آن

چاهک آسانسور

  • کنترل ریل های آسانسور و روغن کاری آن ها
  • بررسی و کنترل میکروسوئیچ ها
  • بررسی سالم بودن کابل ها
  • کنترل روشنایی چاهک
  • بررسی و کنترل لقمه های ریل کابین
  • چک کردن کرپی ها و سربکسل ها
  • کنترل نحوه اتصال سیم بکسل ها به کابین و وزنه تعادل
  • بررسی زنجیر تعادل و کنترل عملکرد آن
  • بررسی سربکسل ها و کرپی ها
  • بازدید کفشک ها و وزنه آسانسور
  • کنترل سطح روغن در روغندان ها و نشتی نداشتن آن ها
  • بازدید و کنترل ترمز ایمنی پاراشوت و عملکرد درست آن
  • بازدید پیچ و مهره های یوک کابین و نحوه اتصالات آن ها
  • بررسی سنسور آهن ربایی و اعمال تنظیمات لازم در آهن رباها
  • بازدید جعبه بازرسی آسانسور شامل (اتصالات، دکمه ها و ترمینال ها)
  • کنترل بافرها، قاب وزنه و ضربه گیرها
  • بازدید و بررسی تمامی قسمت های آسانسور به لحاظ ساییدگی، خوردگی و زنگ زدگی.

درب ها

  • بررسی و کنترل قفل ها
  • کنترل کنتاکت های درب ها و بررسی عملکرد آن ها
  • بررسی مگنت درب بازکن
  • کنترل قطعاتی از جمله فنرها و آرامبندها
  • اعمال تنظیمات لازم در درب ها و روغن کاری لولاها
  • بررسی درب های اتوماتیک و قطعات آن ها شامل (کفشک ها، شیارها، قفل ها، کنتاکت ها و موتور سردرب)

کابین و طبقات

  • بررسی شاسی احضار کابین و کنترل عملکرد آن
  • بررسی و کنترل روشنایی کابین
  • بازدید کابین به لحاظ موقعیت قرارگیری آن در محور حرکت خود
  • بازدید و کنترل صفحه کلید
  • کنترل تماس های اضطراری از داخل کابین با بررسی شماره های ضروری
  • بررسی و کنترل فن و کلیدهای آن
  • بازدید و کنترل دریچه خروج اضطراری از نظر باز و بسته شدن درست
  • بازدید پانل های آسانسور
  • بررسی موزیک و صدای اعلام طبقات
  • کنترل نمایشگر شاسی کابین
  • بررسی درب کابین و کنترل عملکرد آن